lördag 4 juli 2009

Vänskap vinner!

Om det är något jag lärt mig de senaste fyra åren som jag levt här nere i bergen är det att vänskap övervinner allt. För att vinna pomakernas hjärtan så är det det som behövs. Vänskap. Vi har sett att äkta vänskap håller. När hela byn börjar snacka skit om svenskarna, så har de som blivit våra nära vänner inte trott på det, utan istället stått upp för oss och skyddat oss.

Allt bygger på vänskap. För att se frälsningsmirakler och helanden bland det här folket, så behöver du bli vän med dem först. En riktig vän. Som ger av sin tid, engagemang, sin kärlek och av sitt liv. Då når du deras hjärtan, och Jesus blir inte bara en religionsfigur för dem, utan de kommer se att han verkligen är en livsförvandare.

Idag har vi varit hemma hos två jättegoa tjejer, den ena 17 och den andra 23. Enkla, glada, härliga tjejer som lever i en ny generation. För dem är korta kjolar och disco vardagsmat och de tycker att det är så spännande att ha vänner från ett annat land. Både jag och Kina fick våra naglar gjorda idag, ett populärt tidsfördriv här i byarna! Vi pratade om att åka till Pazardjik och shoppa någon dag, det ska bli kul! Sen bestämde vi att de ska bli våra hedersgäster på festivalen om några veckor!

Sitter och väntar på att grabbarna Zuniga ska somna, vi har precis läst ur favvoboken med massa djurfakta och tackat Jesus för idag. De är allra mest glada över sina nya svenska kalsonger som Ida hade med sig från Sverige =)

Gillar ni dagens byxor förresten?? Tog dem ur Annelies garderob imorse, såå sköna och coola, I LIKE!

1 kommentar: