torsdag 2 juli 2009

Synd att vara kär??

Har precis kommit hem från husförsamlingen hos Jifka. Ungdomarna var där med sina anteckningsblock och undervisningen om den Helige Ande satt som en smäck. Det är så härligt att se 15-åriga killar helt facinerade över den Helige Ande!

Men egentligen var nog dagens viktigaste snack det vi hade innan vi började. Killarna ställde massa frågor om tjejer, relationer, dating, vad som är ok och inte. "Får man gå ut med flera tjejer samtidigt?" "Måste man ha en kristen tjej?" "Är det synd att vara kär?". Så kul att det frågar sådana saker, för det är ju det som rör sig allra mest i deras tankar. Skönt att ha Sergo med sig också, han tar killarna jättebra.

Så vi pratade mycket om det, att nej, flera tjejer samtidigt är inte ok. Jo, det är bäst att ha en kristen tjej om du vill leva fullt ut för Gud, och NEJ det är ju inte synd att vara kär, Gud har ju skapat oss till man och kvinna, eller hur?!
De blev både friare ikväll, samtidigt som de började tänka över hur de själva lever. Jag gillar det.

Nu ska jag prata med mamma lite, gilla skype asså! Måste vara en av världens smartaste uppfinningar.. kanske.. =)

God natt!

5 kommentarer:

  1. Vilken härlig blogg du har fått ihop Maria!! Kul att se lite vad du har för dig nere i Bulgarien. Vilket fantastiskt arbete du utför!!! Kram

    SvaraRadera
  2. skype är bäst efter plattången ;P

    SvaraRadera
  3. Får man gå ut med flera tjejer samtidigt?
    vad menas med såna frågor!
    Klart grabben kan gruppdejta om det är så han mnenar!

    Måste man ha en kristen tjej?
    nej varför det måste båda ha en tro?!
    hon kan väl lika gärna ha en annan tro,o på så sätt respektera varandra

    Simba

    SvaraRadera
  4. Det beror ju lite på vad man lägger i begreppet "dejting". De här killarna menade att vara ihop med flera tjejer samtidigt, och det säger ju sig självt att det inte är så lyckat.

    Att leva sitt liv fullt ut för Gud innebär för mig att man lever ett liv i bön och fasta, man vittnar, ber för sjuka och lever för människors frälsning, kalla det radikalt och fanatiskt om du vill, för det är precis det det är. Och det är det kristen tro är för mig. Om man vill leva så är det väldigt svårt att göra det tillsammans med en person som inte vill leva så.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Du skriver: ” Att leva sitt liv fullt ut för Gud innebär för mig att man lever ett liv i bön och fasta, man vittnar, ber för sjuka och lever för människors frälsning, kalla det radikalt och fanatiskt om du vill, för det är precis det det är. ”

    Efterföljare från alla stora religioner hävdar ”mirakler” och att de har kontakt med Skaparen, att de har frid, osv, och att de upplever att de blivit hjälpta av Skaparen, men det betyder inte att upplevelserna beskriver en objektiv verklighet. Jag var hängivet kristen i sex år och hade många upplevelser som jag trodde beskrev en kontakt med Skaparen.. Men sen när jag studerade Messias autentiska undervisning och ”Moseböckerna” förstod jag att jag för att ha en relation med den Perfekte Skaparen måste göra mitt bästa att göra Hans vilja uppenbarad i ”Moseböckerna”.

    Kristna hävdar att man ska vittna om ”evangelium” och hur man enligt kristendom blir "frälst".

    [Att skilja åt] Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [titel liknande Rabbi] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. [not 2] Varken han eller hans efterföljare startade kristendom. De undervisade inte ”evangelium”. De undervisade om hur man praktiserar direktiven i ”Moseböckerna”, inte en religion som strider emot ”Moseböckerna”.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Not 1: Länk
    Not 2: Alla uttalanden bevisade från den judiska Bibeln och vederhäftig forskning på Netzarim

    SvaraRadera