fredag 27 november 2009

Corban Bajram

Idag börjar Corban Bajram i den muslimska världen. Översätt det till påsk för svensken så förstår du vilken högtid det är. Familjer samlas och firar i dagarna tre, mat har förberetts i massor och alla känner sig lite extra upprymda.

Det speciella med Corban Bajram (Corban = offer) är att man slaktar ett får eller helst ett lamm, för att behaga Allah och för att familjen ska ha liv och hälsa det kommande året. Sedan tillreder man det, festar på det i familjen och ger bort till människor i sin närhet.

Som missionär är tanken
som alltid snurrar i ens huvud: "Hur ska jag kunna presentera evangeliet på bästa sätt?". Vad sägs om Jesus som blev vårt Korban? Jesus som offrades för världens synd, som dog istället för din och min död, som var sjuk istället för dig och mig. Som blev offret som krävdes för att vi skulle bli rentvådda. Det är starkt. Och det är relevant.


Det är helt otroligt vilken ingång
vi har i våra vänners hjärtan när vi pratar ett språk som de förstår, vare sig det är ren gatusvenska eller muslimska termer!


Jesus kom inte för att vi skulle
kunna mysa över ett litet barn i en krubba. Nä, han kom för dem som funderar, tror, hoppas och undrar om det finns något mer i livet, någon mening, något mål, något som är rent och ärligt i all skit. Han kom för att ge meningen, målet, renheten och friheten till dem som vill ha de. Det är relevant evangelium mina vänner!

1 kommentar: